Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledaju kako isparava

Smrad je toliko jak da djeca u školi i vrtiću ne izlaze van: "Curi vam nos, suze oči, jednostavno vas tjera na povraćanje"

Aktualno Galerija Zagreb opet smrdi - 1 Zagreb opet smrdi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zagreb opet smrdi - 2 Zagreb opet smrdi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zagreb opet smrdi - 3 Zagreb opet smrdi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zagreb opet smrdi - 4 Zagreb opet smrdi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagreb opet smrdi - 5 Galerija 1/5 >>
U Zagrebu ne smrdi samo Jakuševec nego i kompostana na Markuševcu. Smrad je toliko jak da djeca u školi i vrtiću ne izlaze van.

Pored jedne od najvećih zagrebačkih škola nalazi se rasadnik smeća pa se učenici, umjesto da uživaju u mirisu novih prostorija, guše u smradu.

"Jako smrdi. Ne možemo biti vani i imamo tjelesni unutra. Bili smo vani samo jednom, kad se škola otvorila", ispričala je učenica Magda.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

Iz policije su reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović potvrdili da je dojava o neizdrživom smradu stigla i iz same škole. Ravnateljica ne želi pred kameru, a zbog cijele situacije nesretni su i roditelji djece koja idu u obližnji vrtić.

"Iako nas uvjeravaju da je smrad bezopasan, imamo preporuka iz vrtića da, kad smrdi, djeca borave u zatvorenom prostoru", rekla je majka Lovorka Kovačić.

Nakon odrona je stopirana kompostana na Jakuševcu pa je sada u funkciji samo ona u Čretu, što je zbog veće količine biootpada prouzrokovalo neugodan miris. Spomenuta škola je prije dva mjeseca otvorila svoja vrata. I tada se, istaknula je Ćorić Brunović, osjetio nesnosan smrad pa je pitala Grad Zagreb što to smrdi. Stigao je odgovor da se radi o gnojivu za sadnju cvijeća oko škole, ali sada je očito da su lagali.

Građani gledaju kako smrad isparava

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević se pravda da biootpad više ne odvoze na Čret, već samo zeleni otpad.

"Nama je u interesu da nema nikakvih neugodnih mirisa koji narušavaju kvalitetu života. Ako treba jednu količinu zelenog otpada iz Zagreba izvoziti zajedno s biootpadom, to ćemo i platiti", najavio je.

Pročitajte i ovo Beba majmun jezive snimke "Ovakva izopačenost je nezamisliva": Plaćali su da gledaju zlostavljanje beba majmuna, stavljali ih u blender, Britanka priznala krivnju

Oni koji žive preko puta rasadnika kažu da svaki dan gledaju kako smrad isparava.

"Ne možete disati. Curi vam nos, suze oči, jednostavno Pvas tjera na povraćanje", rekao je Mladen.

"Prozore stalno zatvaramo. Ne možete uopće u dvorište. Što nama znači naše dvorište kad mi njega ne možemo koristiti?", zapitala se Željka.

I Državni inspektorat bio je na terenu. Obavili su nadzor i kažu da će Gradu biti izrečene mjere. Još se ne zna koje, ali očito nije bez razloga da ljudima toliko smrdi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene